Du kender måske den klassiske cocktail “Moscow Mule” som laves med vodka og ginger beer. I dag har jeg været i gang med at mixe et twist på denne klassiske cocktail og jeg har selvfølgelig erstattet vodka med gin og tilføjet et par sommer-lige ingredienser.
En mule serveres efter min bedste mening altid i et mule kobber krus, men hvis du ikke lige har dem stående, kan et helt almindeligt highball eller lowball glas også benyttes. Herunder får du opskriften på Ginbisse’s:
Summer Mule
Dette skal du bruge:
Barudstyr
- Shaker
- Strainer
Ingredienser
- 5 cl Copperhead Gin fra Belgien
- 3 cl Cointreau
- 1,5 cl gomme sirup/sukker sirup
- 1,5 cl lime juice
- 1,5 cl grapefrugt juice
- top med ginger beer
En Summer Mule er super simpel at lave og det er vigtigt her i sommervarmen, når vi har brug for en hurtig nedkøling. Find din shaker frem og tilføj gin, cointreau, sirup, lime juice og grapefrugt juice sammen med en masse interninger. Shake hårdt i ca. 20-30 sekunder så du er sikker på, at din cocktail er mixet og samtidig er iskold. Et god tommelfingerregel er, at når shakeren er frossen på ydersiden, så er den klar. Herefter finder du dit mule kobber krus frem og fylder det med is. Strain herefter cocktailen ned i kruset og top med ginger beer. Det er vigtigt, at du bruger en ginger beer af god kvalitet, men hvor stærk du gerne vil have den er op til dig. Slut af med at pynte cocktailen med en smule frisk mynte og en limebåd også er du klar til, at nyde en kold og læskende Summer Mule.
Hvis du ikke kan finde Copperhead Gin hos din lokale vinhandel, så er der også mulighed for at bruge alternativer. Jeg anbefaler, at man bruger en gin af god kvalitet, så her er f.eks. en Plymouth Gin eller Beefeater 24 et godt alternativ.
Så er der bare tilbage at håbe på noget mere sommer, så vi med god samvittighed kan nyde os en dejlig Summer Mule på terrassen!
Skriv et svar