De fleste er bekendte med klassikeren Aperol Spritz som består af Aperol, danskvand og prosecco. En dejlig frisk og læskende drink, som mange nyder på skiferien i alperne eller bare på terrassen en varm sommerdag. I dag har jeg udviklet lidt videre på denne klassiske drink, hvor den har fået et lille strejf af sommer og selvfølgelig også et skud gin for at sætte prikken over i’et.

Opskriften er i virkeligheden ret simpel, og alt hvad du skal bruge, er tilgængeligt i de fleste supermarkeder i dag. Så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang!

Summer Gin Spritz

Dette skal du bruge:

Barudstyr

  • Shaker
  • Strainer
  • Jigger
  • Barske

Ingredienser:

  • 3 cl København Klassisk Gin
  • 3 cl Aperol
  • 2 cl citronsaft
  • 1 cl sukkersirup
  • 3-4 jordbær
  • 1 stilk frisk mynte
  • Danskvand

Start med at foreberede garnituren, ved at skære jordbær ud i skiver og find en flot buket mynte. Find din shaker frem og tilføj gin, aperol, citronsaft og sukkersirup sammen med en masse is. Shake i ca. 30 sekunder, så du er sikker på at cocktailen er nedkølet. Tag et stort ballonglas(vinglas typen) og fyld det med is. Brug straineren til at straine cocktailen ned i dit glas og top bagefter af med lidt danskvand og rør kort rundt med din barske. Pynt cocktailen af med at tilføje det mynte og jordbær som du har forberedt. Se billederne for inspiration, til hvordan du flot kan pynte din cocktail.

Drinken er især velegnet som velkomstdrink, og vil med garanti imponere dine gæster. Hvis du skal servere for mange, kan arbejdet med at shake blive stort, og jeg vil da anbefale at du bruger en anden og lidt lettere fremgangsmåde. Hvis du gerne vil have hjælp til det, er du meget velkommen til at skrive til mig, også kommer jeg gerne med nogle tips og tricks.

God mandag til alle! Og lad os lige krydse fingre for lidt bedre sommer vejr snart…