I dag har jeg igen været i gang med at mixe mig selv en cocktail, og denne gang var udgangspunktet en klassisk Southside, som har fået et lille twist.

Før vi går i gang skal vi have lavet en hjemmelavet champagne sirup – og det er lettere end du tror. Det du skal bruge til din champagne sirup er:

  • Champagne eller prosecco
  • sukker

Følg en tommelfinger regel der hedder 1-1,5 del sukker og 1 del champagne og doser ud fra det, hvor meget sirup du ønsker at lave. Der skal bruges ca. 1-2 cl per cocktail, så der er ingen grund til at lave en alt for stor portion til at starte med.

Kom de to ingredienser i en gryde og lad det småsimre indtil at sukkeret er opløst, og at skummet på toppenaftager. Brug en tragt til at hælde siruppen over i en skoldet patentflaske og sæt den på køl. Holdbarheden er ca. 14 dage, men du kan forlænge den, ved at tilføje en spiseske vodka efter, at du har hældt siruppen på flaske. Lad siruppen står på køl i nogle timer, inden at du begynder at mixe dine cocktails.

Og nu kommer vi så til dagens cocktail – Southside Fizz!

Dette skal du bruge:

Barudstyr

  • Shaker
  • Strainer
  • Fine strainer
  • Fizz glas(sæt i fryser inden at du går i gang)

Ingredienser

  • 5 cl gin
  • 2,5 cl frisk lime juice
  • 1,5 cl champagne sirup
  • 1 cl æggehvide
  • 5-6 mynteblade
  • Danskvand til fizz
  • mynteblade til garnish

I denne cocktail bruger vi en metode, der også kaldes reverse dryshake. Det vi gør først er at tage gin, lime juice, champagne sirup, mynteblade og æggehvide, og shaker det hårdt med en masse is i ca. 30-45 sekunder.
Herefter skal vi shake igen, men denne gang uden isterninger, så dem sorterer du fra. Det der sker, når vi reverse dryshaker er, at de små iskrystaller som stadig er i cocktailen, kommer til at virke lidt som et piskeris – og det er blandt andet det der gør, at cocktailen får en dejlig cremet konsistens, samt et flot lag af skum på toppen.
Brug din strainer og finestrainer til at straine cocktailen over i dit nedkølede fizz glas. Det er vigtigt, at du bruger fine straineren, da du ikke vil have de små stykker af mynteblade med ned i din cocktail.
Slut hele herligheden af med at toppe cocktailen med en lille smule danskvand og garner med en flot buket af mynte.

Jeg håber, at I har lyst til at prøve kræfter med denne Southside Fizz. Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du er i tvivl om noget eller har spørgsmål.

God mandag!