Så blev det endelig fredag igen og jeg har heldigvis en weekend med en masse lækre cocktail i vente. Hvis du går med planer om at drikke en cocktail eller to i denne weekend, så har jeg i dag en helt særlig perle klar til dig.
Monkey47 Gin er efterhånden en af de mest kendte premium gins i hele verden, og den er også fast sortiment på enhver restaurant eller bar med respekt for sig selv. Den lille mørke flaske med aben på logoet har virkelig vundet ginentusiaters hjerte over hele verden. Hvert år udkommer destilleriet også med et begrænset antal “distillers cut” som bliver revet væk på rekordtid og mange køber dem simpelthen som samlerobjekt. På den måde kan man sige at gin på nogle punkter er nået op på højde med f.eks. whisky hvor nogle enten har en hobby eller ser en forretning i at samle på de sjældne gins. Der er dog stadig en væsentlig prisforskel på f.eks. Monkey47 Distillers Cut og en af de helt dyre whiskys. Men det er en historie til en helt anden dag.
Nå et var lige et lille sidespor.. Tilbage til dagens cocktail! Dagens gin er hver en klassisk Monkey47 eller en Distillers Cut. Det er deres relativt nye Monkey47 Barrel Cut som har hvilet på destilleriets hjemmelavede morbær fade. Monkey 47 Barrel Cut er en tør gin med let frugtagtige noter og en fin, elegant sødme, der kombinerer for at give en oplevelse, der er ekstremt kompleks. Hvis du ikke har smagt denne gin, så vil jeg klart anbefale at du finder en bar hvor de har den, og får smagt en tår!
Martinez 47
Dette skal du bruge:
Barudstyr
- Mixer glas
- Barske
- Cocktail glas
- Strainer
Ingredienser
- 5 cl Monkey47 Barrel cut
- 2 cl Dolin Vermouth Rouge
- 1 cl Luxardo Maraschino
- 1 dash Angostura bitter
- 1 appelsin zest twist
Det første du skal gøre er at sætte dit cocktail glas i fryseren. Gerne minimum 20 minutter før det skal bruges. Nu finder du dit mixer glas og barske frem sammen med de forskellige ingredienser. Tilføj alle ingredienser til mixer glasset med undtagelse af appelsin zest og tilføj derefter en masse is. Rør grundigt rundt i ca. 30-40 sekunder til at cocktailen er tilpas nedkølet og diluteret. Tag herefter dit nedkølede/frosne cocktailglas ud af fryseren og brug straineren til at hælde cocktailen op i glasset. Pres din appelsin zest henover cocktailen og dump den ned i glasset. Værsgo’! her har du en ægte connoisseur cocktail som med garanti vil imponere alle du serverer den for!
Skriv et svar